Ett handslag för ökad kunskap om EU

undefined

Europaforum Norra Sverige, EFNS, var idag först ut att ta ett regionalt ”EU-handslag” med regeringen, representerad av EU- och handelsminister Ann Linde. Överenskommelsen gäller bland annat att öka samhällets delaktighet i EU-frågor.

– Ökade klyftor är farliga för Europas länder och det är viktigt att stå upp mot den nationalistiska vågen. EU är ett viktigt verktyg i detta och det är viktigt att kunskapen om EU ökar, sade Ann Linde, EU- och handelsminister.

Det var under eftermiddagen, i samband med att Ann Linde talade vid Europaforum Norra Sverige i Skellefteå, som handslaget togs mellan ministern och EFNS: s ordförande Erik Bergkvist.

– Vi är glada och stolta, eftersom vi tycker att det här är viktigt, sade Erik Bergkvist (S), ordförande EFNS.

Europaforum Norra Sverige välkomnar regeringens satsning på EU-sakråd och ökat samråd i viktiga EU-frågor och avser att genom gemensamma politiska ställningstaganden bistå regeringen i framtagandet av svenska positioner i strategiskt viktiga frågor för de nordligaste länen.

För att öka medborgarnas medvetenhet om kommunernas och regionernas EU-arbete kommer Europaforum Norra Sverige bland annat att verka för ökad spridning av Europaforums ställningstaganden via medlemmarnas och EFNS:s egna sociala medie-kanaler.

Senast ändrad: 2017-02-22 kl. 15:28